dijous, 19 de maig de 2011

Actualitat

Després de un cap de setmana entrenant durament però sense competir, aquest cap de setmana toca tornar a donar guerra. Encara que en principi no l´estic entrenant especificament, aquest cap de semana aniré a córrer al Cara Amón, un km vertical que segur farà suar jeje.

La meva preparació d´aquesta primera part de temporada va encaminada a dia 5 de juny, quan es disputarà el campionat de Catalunya de curses de muntanya sub-23 a una prova de 20 km (ja en parlarem pròximament), una distància bastant superior a la del km vertical d´aquest cap de setmana però bé, sobretot el que es tracta es de seguir disfrutant amb la muntanya, conéixer llocs nous, llocs increibles.

Es el cas de la Ribagorça Romànica, concretament a la població de Barruera, un entorn privilegiat, pur pirineu, pura muntanya on precisament es disputarà al juliol el campionat d´españa (42 km) i on el 2012 es disputarán els skygames.

No hi he estat mai al lloc exacte on es disputarà la cursa, però si a Benasque, que es troba a pocs km i senzillament és espectacular, una passada. Els recòrds de l´Ultra de l´Aneto sempre són presents en mi, Collado Vallibierna, Llauset, Llanos del hospital, Aigüalluts...

Bé, deixo de enrrollarme i vos present la prova: Km Vertical Cara Amón

  • Km: 4,7 (poquet no? jeje espera...)
  • Desnivell + (ara ve lo bo...): 1370 metres (si, si... no m´he equivocat)
  • Això vol dir... Pendent mitja de 30% i máxima de 50% ( :O )
  • Altura Màxima: 2.451 m.
  • Altura Mínima: 1074 m.
Presentació extreta de la web:

A la Vall de Boí, damunt de les poblacions de Barruera i Cardet s’aixeca la majestuosa muntanya de les Roies de Cardet. Aquesta muntanya veurà com aquest any s'hi realitza la primera de les 4 proves que formen part de la Copa d'Espanya de Curses Verticals FEDME, siguent-ne la Cara Amón la més dura pel que fa al tant per cent de mitjana de pendent, un 30%; arribant a tenir un màxim del 50% de pendent.
Aquest any el segon avituallament també serà la META per als participants de la categoria junior però amb la diferència de que aquesta meta es trobarà als 1000m+ de desnivell (l'any passat era als 900m+). Aquest punt estarà senyalitzat com a tal i així els participants podran saber el temps que tarden en fer el Kilòmetre Vertical, el mateix desnivell i recorregut que es realitzarà al 2012 ja que Cara Amón serà la prova del Kilòmetre Vertical dels Skygames, els Campionats del món de les curses de muntanya que es realitzaran a la Ribagorça.

Cara Amón” és una cursa vertical o sigui que només es cronometrarà el temps que es tarda en pujar, així els participants podràn gaudir de les vistes que ofereix el cim i de la baixada.
Hi esperem tan als corredors habituals d’aquests tipus de curses com als que simplement volen gaudir d’una bonica excursió.
La cursa sortirà de Barruera (1080m) i s’enfilarà fins la carena que ens durà fins al cim de les Roies de Cardet (2450m). L’itinerari de baixada serà el mateix que el de pujada.
Després d’una dutxa i del sopar, es farà l’entrega de trofeus i el sorteig de material. A continuació a l’Espai Musical l’Era us em preparat un concert amb música en directe on hi podreu continuar la festa fins que us quedin forces!

Vídeo de l´edició de l´any passat:

Com no podía ser de altre forma, hi haurà molt de nivell, ja que esteim parlant d´una prova puntuable tant pel circuit català de curses verticals com per la copa d´Espanya de km verticals...


Així que... A disfrutar i pas a pas!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada